За какво се използва кошът за новородено

Детската количка с кош трябва да е добре подбрана, така че да пасва на начина на живот на родителите и да е комфортна за новороденото по време на неговото транспортиране. Ето защо, по-долу ние от Raya Toys ще дадем някои съвети за правилния избор и как да поставяме новороденото в коша ? До колко месечна възраст може да се ползва?

Полезни съвети от Raya Toys при избор на кош за новородено

Както вече беше споменато, изборът е от важно значение за комфорта както на родителите, така и на детето. Ето защо по-долу ще Ви дадем някои отправни точки, по които да се ръководите когато правите своя избор от огромното разнообразие в онлайн или физическите магазини за детски стоки:

YouTube

  • размери – много погрешно е да се избират огромни кошове, като се страхът идва от там, дали детето ще се побира. Факт е че коша се ползва сравнително кратко, най-много до 6 месеца.
  • дъното – то да е твърдо и масивно, така че дори и под тежестта на малкия ангел, то да не се огъва и да запази позицията на телцето правилна;
  • матракът е всъщност е една от най-важните части при избора, сравнително твърд и тънък, може и от мемори пяна. Той трябва да се предпазва от протектор с 3D вложка против изпотяване, защото кошът е затворен и през лятото трябва да предпазим бебето от претопляне.
  • материал – да е екологичен и напълно безопасен за детето, да не предизвиква алергии и кожни раздразнения. Отвътре с естествени материали , а отвън лесен за почистване, но и с фактор предпазващ от слънчевите лъчи и устойчив на дъжд и вятър;
  • аксесоари – кошът за новороденото да има сенник за да се предпазва от дъждовно и влажно време, дръжка за по-лесно носене и в някой най-нови и модерни модели са с панорамен прозорец, от който детето наблюдава светът или се проветрява през лятото;
  • модели- с право или заоблено дъно и дори сгъваеми за по-лесно пренасяне.Тип порт бебета с дръжки отстрани за пренасяне- те са по-леки и могат да се поставят върху седалката, ако тя има напълно легнало положение.

Слага ли се коша за новородено колата

Много малко модели са подходящи, както за шасито на количката,  така и за колата. Основния проблем е че бебето трябва да е в ембрионална поза, когато се вози в колата, защото само тя е безопасна и не предизвиква голям камшичен удар при спирачка или инцидент. Винаги в обратна посока на движението, поне до 9 – 13 кг. Единствен вариант е столчето за кола да се разпъва до напълно легнало положение, когато е на шасито на количката и да се сгъва с чупка в кръста, когато е в колата. Абсолютно погрешно е да се слага кош за новородено закрепен с колани или дори без такива. Това може сериозно да навреди на бебето.

До колко месеца е подходящо да се използва

Препоръката на специалистите в тази посока е мъника да се носи в това допълнение към количката поне до навършването на 6 месеца, когато се предполага, че костната му система вече е укрепнала и и е поела своята посока за правилно развитие и оформяне. 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе