Съдят баща и син за убийство на техен съсед

75-годишният Благой А. и 43-годишният му син Младен са предадени на съд от Окръжната прокуратура в Търговище за убийството на техен съсед. Двамата са привлечени към наказателна отговорност за престъпление по член 115 от НК, извършено в съучастие.

Между баща и син и жертвата – техния съсед Димитър Й., който живеел във фургон в съседен парцел, от години съществувала вражда и нетърпимост. Пострадалият пиел, не работел, често се разхождал гол из имота си, за да дразни Благой, и уринирал срещу него. Взаимната неприязън между 75-годишния подсъдим и жертвата ескалирала понякога. Така на 23 септември 2016 г. Благой ударил в главата Димитър и го пробол с металната част на вила в лявата ръка.

YouTube

На 20 юли 2019 г. пострадалият Димитър отишъл в заведение в центъра на селото, където прекарвал голяма част от времето си като безработен. Често съселяните му го черпели с алкохол, както се случило и този ден. Мъжът изпил три бири, после продължил на ракия и заспал на масата. Негов познат го събудил в късния следобед и го отвел в дома му, тъй като Димитър бил видимо пиян и залитал.

В двора на имота си той забелязал, че съседът Благой го наблюдава и решил да го подразни, като демонстративно извършил непристойни действия. След поредната провокация 75-годишният подсъдим се обадил на сина си и под предлог че не се чувства добре, го помолил да дойде в селото.

След като подсъдимият Младен пристигнал, двамата с баща си влезли в имота на Димитър. Първо изключили камерите, монтирани за наблюдение на собствения им имот. Пияният мъж лежал на земята. Благой го ритнал, а след това решили със сина си да го убият, като го хвърлят в кладенеца на имота му.

Баща и син хванали Димитър и с главата надолу го пуснали в кладенеца, в който водата била около метър и половина. При падането Димитър ударил главата си, охлузил се в стената и се удавил.

Съдебномедицинската експертиза сочи като причина за смъртта удавяне. Концентрацията на алкохол в кръвта му била 1,88 промила, което отговаря на средна степен на опияняване.

Предстои делото срещу баща и син да бъде насрочено за разглеждане в Търговищкия окръжен съд.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе