Днес празнуват служителите на МВР, в същото време готвят протест

Днес се навършват 141 години от създаването на МВР. На 5 юли 1879 г. Княз Александър Батенберг подписва Указ №1 за създаване на Министерство на вътрешните дела с Тодор Бурмов като министър.

От 1992 г. 5 юли е официален празник на служителите от вътрешното ведомство. На този ден отдаваме почит на служителите на закона, на техния професионализъм и всеотдайност в служба на обществото.

YouTube

Заради извънредната противоепидемична обстановка ръководството на министерството реши да отмени публичните събитията. Няма да се проведат традиционната церемония по полагане на венци пред Паметника на Незнайния воин и церемонията за награждаване на служители, показали високи професионални резултати.

В същото време синдикатите в МВР ще излязат в 13 ч. на протест. Причината е недоволство от работата на дирекция „Правно-нормативна дейност“ в министерството. Недоволните полицаи ще се съберат в градинката до вътрешното министерство в София. Според тях има нужда от промени в дирекция „Правно-нормативна дейност“ в министерството.

От Синдикалната федерация на служителите в МВР информират, че въпреки положените през последните години усилия, нейни членове и всички служители в МВР продължават системно да са потърпевши от неспособността на дирекцията да предложи на ръководството на министерството решение на проблеми, които засягат пряко професионални и икономически интереси на служителите.

Полицаите призовават още вътрешния министър във възможно най-кратък срок да започне официални преговори с тях с цел търсене на взаимно приемлив изход от създалата се ситуация.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе