Кубрат и Велико Търново вдигнаха националния хандбален трофей за деца

С много емоци и шампионско настроение завърши хандбалният национален турнир за момчета и момичета до 12-годишна възраст под надслов „По-силни сме от вируса“. Това съобщиха от общинската информационна служба в Кубрат.

Турнирът се провежда за първи път в Кубрат след 4-месечно затишие на този спорт. В хандбалната надпревара участие взеха талантливи деца от общо девет отбора от различни градове на страната. Най-радостният момент за кубратчани настъпи след последния съдийски сигнал, с който момчетата от лудогорския град, с треньор Йордан Джипов, станаха шампиони на турнира и вдигнаха националната купа. Ценният трофей дойде след категорична победа над ханбалистите на „Добруджа“ с десет гола разлика при краен резултат 35:25.

YouTube

Втори в класирането при момчетата станаха хандбалните надежди на ловешкия „Осъм“, а за трети бяха определени играчите на габровския „Чардафон“. За най-полезен играч в отбора на Кубрат бе определен Емир Исмаилов. За отбора на град Ловеч това бе Даниел Стефанов, а за габровската команда – Стефан Желязков. При момичетата националният трофей извоюваха спортистите на „Етър“ (Велико Търново). Възпитаничките от старата престолнина успяха да надвият кубратските хандбалисти с едва два гола разлика при резултат 16:14.

Най-полезна за отбора си бе Мартина Тодорова от Велико Търново. За отбора на Кубрат това бе Андреа Симеонова, а за Опака – Илксен Сезгинова. Индивидуални отличия получиха най-добрите играчи на турнира.

При момчетата най-добър бе Радослав Коев от габровския „Чардафон“, а най-добър играч при момичетата бе Карина Ивайлова от „Етър“- Велико Търново. На турнира при момчетата не бе определен един, а цели двама най-добри голмайстори. Индивидуални отличия получиха голмайсторите Даниел Иванов от „Осъм“-Ловеч с 56 гола и Еркин Алкинов от отбора на Кубрат също с 56 гола. Най-добър вратар при момичетата стана Деяна Димитрова от Кубрат, а голмайстор на турнира при момичетата с 34 отбелязани гола стана Виктория Дечева също от Кубрат. Медали и отличия получиха всички участници, включително и съдиите.

„Най-сладката победа за нас е радоста на децата и усмивките на кубратската публика , този спорт определено има почва в Кубрат, а децата ни са достойни наследници на кубратските хандбални величия“, коментираха радостното събитие от треньорския екип на домакините. Радостната новина достигна и до кмета на Община Кубрат Алкин Неби, който поради служебни ангажименти, не можа лично да присъства на награждаването. Кметът Неби заяви, че е изключително горд с децата на Кубрат, прославили не само лудогорския град, но и цялата община. „Това е още едно ярко доказателство, че децата ни са чудесни, знаещи и можещи. Не само в танцовото, училищното, доказват се страхотно и в спортното дело! Благодаря Ви за отличното и превъзходно представяне, а Община Кубрат винаги ще е до вас“, сподели кубратският градоначалник.

Купи, медали и отличия бяха раздавани от президентите на ловешкия и кубратски хандбални клубове – Виктор Симеонов и Красимир Иванов, от директора на дирекция „Специализирана администрация“ при Община Кубрат Стефан Калинов и президента на Хандбален клуб „Спартак“-Плевен Иван Симеонов. Националният турнир бе организиран от Община Кубрат, Българската федерация по хандбал и чрез любезното домакинство на Спортна зала „Кубрат“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе