Правила за избор на детски играчки

Всички желаем най-доброто за децата си. Затова, когато избирате играчка, погледнете я и я огледайте много добре и прочетете всичко, обозначено на опаковката. Обърнете по-голямо внимание на следните неща:

Материалът на изработка

YouTube

Детските играчки трябва да са изработени от безопасни материали. Също така, тези материали следва да са съобразени с възрастта. Например, не се препоръчва на деца под 3-годишна възраст да се купуват играчки, направени от естествена кожа или дървесна кора.

А какво да кажем за меките детски играчки, които сега са на мода. Когато избирате подобни, не трябва да забравяте, че те трябва да имат плътна и добре зашита обвивка. Това е гаранция за тяхната дълготрайност, защото малките деца често хвърлят безразборно своите играчки. Бактериите, които се задържат в меките играчки също са много опасни. Те могат да се превърнат в източник на инфекции, затова трябва редовно да се почистват. Особено, ако детето е предразположено към алергични реакции, следва родителите да са още по-внимателни.

Формата на детските играчки

За безопасна се считат тези форми, които нямат остри изпъкнали части, както и остри ъгли, с които детето може да се нарани. От друга страна, колкото по-причудливи са формите на детските играчки, толкова по-добре е това за развитието на тактилните усещания и детското въображение.

Какъв да е цветът на детските играчки

Отговорът е лесен – възможно най-естествен. Първо, това не нарушава разбирането на детето за реалния свят и второ, играчките с нестандартни цветове могат да уплашат децата, както и да съдържат токсични багрила. Също така е добре да избягвате черни и яркочервени играчки по психологически причини. Черното е твърде мрачен цвят за детски играчки, а искрящо червеното въздейства твърде възбуждащо върху психиката и може да доведе до агресия.

Миризма

Детските играчки не трябва да имат неприятна миризма. Ако усетите такава, просто се откажете да купите играчката, защото най-вероятно съдържа токсични материали.

Източник: https://jambo-bg.com/

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе