Формула 1 потвърди още две състезания за сезона

Организаторите на световния шампионат във Формула 1 потвърдиха още две състезания за тази година и така общият им брой стига 10. До момента сигурни бяха 8 старта, като един от тях – за Голямата награда на Австрия, се проведе през уикенда и беше спечелен от финландеца Валтери Ботас (Mercedes-AMG).

През настоящия уикенд ще има още едно състезание в Австрия – за Голямата награда на Щирия, след което на 19 юли е стартът за Голямата награда на Унгария. На 2-и и 9-и август ще има две състезания във Великобритания, а на 16-и е Голямата награда на Испания в Барселона. За 30-и август е насрочено надпреварата в Белгия, а за 6-и септември – Голямата награда а Италия на пистата „Монца“, като това беше последното сигурно състезание до днес.

Сега в календара са добавени още две – на 13 септември е Голямата награда на Тоскана на италианската писта „Муждело“, а на 27 септември ще се състои Голямата награда на Русия в Сочи. Така руското състезание си остава, както беше в първоначалната програма, като вероятно това ще е първият старт за 2020 г., на който ще бъде допусната публика.

По-рано заради пандемията от коронавирус бяха отменени състезанията в Азербейджан, Сингапур и Япония, които със сигурност няма да се проведат. Организаторите на шампионата търсят дати и за други стартове, като планът е в календара тази година има 15-18 надпревари.

Източник: automedia.investor.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]azgradnews.netПрисъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе