Над 500 бутилки вода за жителите на Сеслав

Над 500 бутилки с питейна вода бяха осигурени за нуждите на населението в кубратското село Сеслав. Това бе наложително, тъй като поради авария на помпено съоръжение водоподаването в селото бе преустановено. Днес проверка на място извърши кметът Алкин Неби.

YouTube

Кубратският градоначалник лично се срещна с кмета на селото Сунай Исмаилов, както и със служители на местното кметство. Заедно с местната управа и с представителите на общинското ръководство ситуацията бе обсъдена, като кметът Неби увери присъстващите, че общината е готова да съдейства с каквото може в тази ситуация. Водата бе осигурена със съдействието на Община Кубрат и „Водоснабдяване – Дунав”- Разград. Бутилките, всяка от по 10 л., бяха доставени на два пъти, като ангажиментът за разпределението им по домакинства бе поет от местната управа. Бутилки ще бъдат доставяни и по домовете на възрастни хора и на хора с увреждания.

От водното дружество обясниха, че се работи усилено по отстраняването на аварията на помпеното оборудване в дълбок сондаж.

От „Водоснабдяване – Дунав” увериха, че централното водоснабдяване в селото ще бъде възстановено още днес. Жители на Сеслав изказаха благодарности за оказаната помощ, съдействие и разбиране. Сред присъстващите бяха още председателят на общинския съвет Хюсеин Юмеров и заместник-кметът Мирослав Йорданов.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе