Задържаха 16 лица при специализирана полицейска акция в Шумен (СНИМКИ)

16 лица са задържани за притежание и разпространение на наркотични вещества, за незаконно притежаване на боеприпаси с различен калибър по време на проведената специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в Шуменско. Образувани са 9 досъдебни и 2 бързи полицейски производства.

Заместник-главният секретар на МВР и главният прокурор се запознаха със създадената организация и предприетите действия от полицейските служители по време на специализираната операция. Проверени са общо 414 лица, като 69 от тях са криминално проявени. Извършени са проверки на 294 моторни превозни средства. При съвместна проверка с ОДБХ от търговски обекти в община Смядово са иззети 108 кг. хранителни продукти / месо/ с неизяснен произход. Месото е изпратено за унищожаване. За различни констатирани нарушения полицейските служители са съставили 41 акта, наложени са 48 глоби с фиш. Констатирани са 174 нарушения на скоростните режими с мобилната камера.

YouTube

През първите шест месеца на 2020 година в ОДМВР- Шумен са регистрирани 909 криминални престъпления спрямо 1075 за същия период на 2019 година. Разкрити са 451 от регистрираните престъпления, което е 49, 61% .

Добрите резултати на ОДМВР- Шумен са постигнати благодарение на превантивната работа и прякото наблюдение на криминалния контингент. В резултат на доброто взаимодействие с местната власт се отчита намаление на битовите престъпления и посегателствата срещу собствеността, обобщи зам.-главният секретар на МВР гл. комисар Стоян Темелакиев. Заместник-главният секретар на МВР даде добра оценка на служителите на ОДМВР- Шумен за бързите оперативни действия при разкриването на убийство на 45-годишна жена в града. Криминалисти от областната дирекция установиха и задържаха извършителя на тежкото престъпление за броени часове.

Специализираната операция се проведе под ръководството на Окръжна прокуратура- Шумен.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе