Стартира ремонтът на околовръстния път на Исперих

На 4 август /вторник/ стартира ремонтът на Околовръстния път на Исперих. Това са 5 км второкласна и третокласна мрежа в участъците от път III-205 Разград – Исперих – Стефан Караджа и път II-23 Русе – Кубрат – Исперих – Дулово в урбанизираната територия на града. Инвестицията от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ е за над 4,7 млн. лв.

Ремонтът на път III-205 от Разград – Исперих – Стефан Караджа“ /от км 31+281 до км 31+935/ съвпада с  улица „Васил Левски“ в гр. Исперих. Дължината на участъка е 0,6 км. Ще се ремонтира и път II-23 Русе – Кубрат – Исперих – Дулово /от км 78+753 до км 82+932/, който съвпада с улиците „Никола Вапцаров“, „Васил Левски“, „Христо Смирненски“, „Ахинора“ и „Арда“ в града, с обща дължина 4,1 км.

YouTube

Двете отсечки са с висока интензивност на движение и от голямо социално и икономическо значение за региона. Всекидневно се използват от множество граждани за достигане до работните им места и автобуси. Проектът предвижда нова асфалтобетонова настилка и бордюри. Ще бъде възстановено отводняването чрез почистване на канафките, повдигане на дъждоприемните шахти и др. Отсечката ще е с обновени пътни знаци и хоризонтална маркировка.

Ремонтно-възстановителните работи ще се изпълняват поетапно, а движението ще се извършва в една лента. Трафикът по ул. „Ахинора“ ще се ограничи изцяло за времето  на ремонта поради по-тесния габарит на пътя. Ще се пропускат само автомобили на спешна помощ, обслужващи близката болницата. Останалите моторни превозни средства ще се пренасочват по обходен маршрут през улиците „Гео Милев“ и „Димитър Полянов“.

Ремонтните дейности се изпълняват от дружеството, с което АПИ има договор за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Разград. Срокът за изпълнение на строителните дейности е до края на ноември т.г.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе