Осигуриха маски и дезинфектанти за детските градини в Кубратско

Със съдействието на Община Кубрат и Българския Червен кръст (БЧК) бяха осигурени дезинфектанти, почистващи препарати и предпазни маски за нуждите на детските градини и ясли на територията на община Кубрат в борбата и превенцията срещу разпространението на COVID-19. Това се случи днес в Заседателната зала на Общинската администрация в Кубрат, съобщават от информационната служба към Общината.

Лично кметът Алкин Неби, заедно с директора на Дирекция „Специализирана администрация“ Стефан Калинов, се срещна с ръководителите на детските заведения и проведе среща с тях. Кубратският градоначалник благодари за съдействието на червенокръстката организация, след което обсъди ситуацията и обстановката по повод разпространението на коронавируса. На срещата бяха обсъдени състоянието на базите, условията и евентуалния прием на деца в заведенията.

YouTube

Кметът Неби предупреди, че ситуацията все още е сложна и тежките противоепидемични мерки отново могат да влязат в сила по всяко време. Кметът Неби апелира да се прилагат наложените правила, за които присъстващите увериха, че се спазват изключително стриктно.

Градоначалникът информира още, че за радост на всички на територията на общината все още няма регистриран случай на коронавирусна инфекция и уточни, че през последните дни наистина е регистриран такъв, с заразена пациентка от Кубрат, но тя не е имала контакт с никого, тъй като не е пребивавала в града и общината, а е била в чужбина. Малко след завръщането си в страната и при проявена симптоматика жената е постъпила в болнично заведение в град Русе. Днешната среща премина при спазване на всички изисквания и правила.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе