Павел Върба: Искам отново да изживея Шампионската лига (ВИДЕО)

Треньорът на Лудогорец Павел Върба даде пресконференция преди утрешния двубой с Мидтиланд. На събитието присъства и халфа на „орлите“ Стефан Баджи.

„Няма как да си избираме съперници, на това ниво всички са трудни и тежки отбори. Все пак говорим за шампионите на техните страни“, започна Върба.

YouTube

„На този етап всички отбори са кондиционно подготвени. Може би техния минус е, че са играли само контроли, но тук говорим за професионалисти. Гледах мачове на Мидтиланд, много са класни. За мен всеки официален мач е важен. Но всички знаем, че Шампионската лига е малко повече от всички останали срещи. Както аз, така и Лудогорец, сме минали през това, участвали сме в групите и ще се радвам да преживея още един път това нещо“, продължи чешкият специалист.

„Направихме си изводите от предходните срещи. Подобряваме се. Не ми е приятно, че няма да има публика. Това не е същият футбол. Но ме радва това, че играем вкъщи, защото няма да пътуваме, няма часова разлика, няма престой в хотела“, смята той. „Тяхната звезда Евандер може да пропусне мача? Това е труден въпрос. Гледахме достатъчно мачове, видяхме че той е основен, много добър футболист, но определено има кой да го замени. В последните 2 мача той не участва, справиха се добре. С него и без него ни чака страшно тежък мач“, каза още специалистът.

„Стават промени в Лудогорец. Аз съм радостен, че привлякохме тези играчи. За това кратко време се спаряват много добре. И последните 3 мача бяха доста позитивни за нас. Добри резултати постигнахме. На кой отбор бих оприличил Мидтиланд? В България има 3-4 тима на европейско ниво. Този датски тим е тежък съперник. Сега мислим само за Мидтиланд. По принцип скандинавските отбори са много добре организирани и много добре тренирани. Те играят често в групите на Шампионската лига или Лига Европа“, продължи Върба.

Всички знаем, че играем един мач, което усложнява нещата. Както ние, така и противника ще бъдем подсигурени в защита. Но и двата тима ще се опитат да накарат съперника да сгреши, мачът ще е изключително интересен“, завърши Върба.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе