Кои приказки се изучават в детската градина

Кои са новите детски приказки

Детските приказки са любими на поколения деца и техните родители. Всяко дете расте и се развива благодарение на този вълшебния свят. В него то открива света на растенията и животните, а също така отношенията в семейството и въобще между хората. Децата обичат приказките, защото много често там се случват вълшебства, животните и предметите говорят, използват се магии и винаги накрая доброто побеждава. 

В семейството обикновено родителите четат на малчуганите за лека нощ от класически световни и български народни автори. 

YouTube

В детската градина е заложено на по-нови автори и поредици с герои, които са добре познати и обичани. 

Едни от най-предпочитаните съвременни детски поредици са: 

  • Моите мили съседи (поредица от 12 книжки, която запознава с взаимоотношенията в семейството предадено чрез различни животни);
  • Марти в света на приказките; 
  • Във вълшебната гора; 
  • Голяма книга за детската градина; 
  • Приказки любими в рими; 
  • Ана Ана;
  • Аз се уча да чета; 
  • Петсън и Финдъс;
  • При баба и дядо на село.

Кои автори се изучават в детската градина

В детската градина децата се запознават с класическите вълшебни издания на различните народи, майсторите на перото Братя Грим, Ханс Кристиан Андерсен, Елин Пелин, Ран Босилек и много други.

Но основно се изучават новите автори и герои, които са им много по-близки. По много от тях има анимационни филмчета, книжки за оцветяване, стикери и играчки с героите. 

Едни от основните книжки, които завладяват най-малките са от поредицата Моите мили съседи от Гордана Малетич. Това са забавни истории за различни животни, които живеят в един блок и всяко семейство има свой собствен облик. Те помагат на детето да опознае по-добре хората и техните взаимоотношения. 

Белгийската серия за Марти и нейните приятели от Жилбер Делае и Марсел Марлие е една от най-продаваните в света. Реалните житейски случки на малката Марта се превръщат в приключения и проблеми, които тя успешно решава, научава нещо или си вади поука. Книжката е съчетана с прекрасни илюстрации, които я правят още по-вълнуваща. Друг любим автор е Цвета Брестничка. Нейната поредица Във вълшебната гора е приказна история в стихове, които лесно се запомнят и подпомагат емоционалното им развитие, обогатяват езиковите умения и речта им.

Култовата поредица за Петсън и Финдъс от Свен Нордквист запознава децата с различни житейски ситуации и празници. Освен тези има още много книжки и автори за малчуганите в тази възраст, от които те заедно със своите родители могат да избират.

Какви видове ще намерите в Ciela.com

В онлайн магазина Ciela.com могат да се намерят всичко налично на книжния пазар в България. Клиентите избират книжки за четене на своите деца предимно на български език. Поръчките онлайн в Ciela.com стават бързо и лесно. За по-лесно намиране на това, което търсите те са изнесени в отделен раздел и могат да се сортират по автор и възраст. В раздел Детски приказки и басни можете да избирате от огромно разнообразие български народни приказки, приказки на народите и още много класически и съвременни приказни истории за деца от 3 до 6 години. Цените са повече от изкушаващи, не се колебайте, а поръчайте само с няколко бързи клика на Ciela.com и след броени дни книгите ще са доставени директно до дома или офиса ви.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе