Клуб „Доверие“ в с. Беловец отпразнува рожден ден

В уютна атмосфера и сред много приятели клубът на хората с увреждания в кубратското село Беловец отпразнува своята 8-ма годишнина от създаването си, съобщават от общинската информационна служба в Кубрат.

YouTube

Гости на събитието в Беловец бяха кметът на Община Кубрат Алкин Неби, председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, кметът на Беловец Гюлнур Мустафова и представители от общинската администрация, сред които бе и социалния специалист Даниела Костадинова.

На събитието присъства също председателят на общинското ръководство на Движението за права и свободи Онур Гюрсел, който по настоящем е и специалист към Центъра за обществена подкрепа (ЦОП) в град Кубрат. Още в началото гостите бяха посрещнати с вкусна пита и китки здравец. Приветствия към всички отправи председателят на Клуб „Доверие“ в с. Беловец Миннет Яхова. В своето обръщение към хората тя изказа благодарности за помощта и съдействието от страна на кмета Алкин Неби и Община Кубрат. Тя благодари също и на Общинския съвет за подкрепата относно узаконяването на клуба и окончателното решение за предназначението на сградата, в която се помещава клуба и нейната функционалност.

Миннет Яхова сподели, че сагата по тези въпроси е продължила цели 11 години, но и също, че те били решени, благодарение на настоящото общинско ръководство и администрацията в лудогорския град. От своя страна общинският кмет поздрави всички присъстващи и сподели, че Община Кубрат застава зад подобна кауза и, че ще продължи да работи уверено и с всички усилия за хората с увреждания. По време на срещата хората споделиха своите впечатления и задаваха въпроси, на които гостите отговориха подробно и увериха, че за някой от поставените задачи и предложения ще се търсят трайни решения.

В края на срещата кметът Неби получи благодарствено писмо и аплодисментите на всички. Миннет Яхова благодари на приятелите на клуба, а също и на хората, помагали през годините. За пример на щедрост бе посочено скорошно дарение на секции и други мебели от приятели и бивши възпитаници на г-жа Яхова. Дейностите на клуба в селото са неоценими, те имат своето ярко и значимо отражение в културното и просветно дело в Беловец. Срещата в най-голямото село на община Кубрат приключи с песни, богата почерпка и отлично настроение.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе