Исперих отбелязя Деня на Съединението

По традиция на днешния ден, когато отбелязваме Съединението на Княжество България и Източна Румелия, ръководството на Община Исперих и представители на политическите партии поднесоха венци и цветя на признателност пред паметника на хан Аспарух в центъра на града.

YouTube

 

Днес се навършват 135 години от Съединението на България

Ето и пълният текст на поздрава на кмета на Община Исперих по случай 6 септември – Деня на Съединението на Княжество България с Източна Румелия:

Уважаеми съграждани,

Днес честваме едно от най-славните събития в нашата история – Съединението на Княжество България с Източна Румелия.
Загърбвайки различията помежду си, водени от искрената обич към своята родина, преди 135 години нашите предци застават като един в защита на справедливостта и доказват на Великите сили, че България заслужава своето достойно място на картата на света.
Тази светла дата в националния календар на българския народ е един от най-знаковите върхове в историята на България. Ярък израз на това, че когато сме задружни и единни в усилията си, можем да променим бъдещето си.
Убеден съм, че посланието, което носи днешният ден, винаги ще ни обединява и вдъхновява в стремежа ни да завещаем един по-добър живот на нашите деца.
Нека помним завета на всички, които обединиха отечеството, и нека го предаваме – с примера си!
Честит празник!

ИНЖ. БЕЛГИН ШУКРИ
Кмет на Община Исперих

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе