Гюнай Хюсмен намери нов дом за книгите на Благовеста Борисова

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен намери нов дом за богата библиотека на доайена на разградската журналистика Благовеста Борисова. Книгите на Гласа на радио Разград вече ще радват читателите на библиотеката в НЧ „Отец Паисий 1928“ в с. Севар.

YouTube

Гюнай Хюсмен лично предаде на секретаря на читалището Мехмед Кенаров и библиотекарката Нурджихан Татарова  включващата 1727 тома колекция. „Вашето читалище е едно от най-добре работещите в областта. Вашите самодейци се представят на високо ниво не само у нас, но и в чужбина. Зная, бе библиотеката е любимо място за много хора от селото. Затова съм убеден, че изпълняваме по най-добрия начин волята на наследниците на Благовеста Борисова да намерим нов дом за тези книги“, заяви областният управител.

 

Домакините му благодариха сърдечно и поясниха, че дарените томове ще обогатят сериозно фонда на читалищната библиотека. „Има по нещо за всеки вкус – класически произведения, атрактивни по-съвременни заглавия, богата колекция от любовни романи. Читателите ни ще останат доволни, а книгите ще започнат своя нов живот“, каза Мехмед Кенаров.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе