И жителите на Кубрат отбелязаха празника на Независима България

Жителите на Кубрат и местната общественост в лудогорския град отбелязаха с празнична програма 112 години от Независимостта на България. Това съобщават от общинската информационна служба.

YouTube

Точно в 11.00 часа под звуците на националния химн бяха издигнати знамената на Р България и Община град Кубрат. Сред присъстващите на площад „Възраждане“ бяха представители на Общинското ръководство, начело с кмета Алкин Неби, общински съветници, местни общественици, жители и гости на града. Слово по повод годишнината от обявяването на Независимостта на страната каза кметът Неби, а за значимостта на Съединението и последвалата обявена Независимост, чиято годишнина отбелязваме днес, разказа преподавателят по история при СУ „Христо Ботев“ в Кубрат Борислав Борисов.

„Днес се прекланяме пред подвига на хората, благодарение на които живеем в съвременна България. Ден, в който Независимостта възтържествува! На 22-ри септември 1908 година България доказва, че нейните основи са здрави, че може да бъде независима, силна и обединена! Нека да отстояваме постоянно с думи и дела записанато в Манифеста от 1908 година! Да живее свободна и независима България!, каза в словото си кметът Алкин Неби. В чест на годишнината от обявяването на Независимостта на Княжество България талантливи деца от средищното училище „Христо Ботев“ в града и съставите към местното читалище „Св. Св. Кирил и Методий“ представиха празнична програма.

Тържествената церемония в Кубрат завърши с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Апостола Васил Левски. Венци бяха поднесени от Общинската адмиистрация, от училищата в града, както и от общински структури на политически сили. Всички присъстващи получиха знаменца с цветовете на националния трикольор, а събитието завърши с празнично хоро пред сградата на читалището.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе