Трета футболна лига става платена от този уикенд

От този уикенд българските футболни запалянковци ще имат възможността да подкрепят финансово футболните клубове от Трета лига, съобщават от футболния съюз в България.

БФС и международната платформа за онлайн излъчване на футболни мачове MyCujoo взеха решение да преминат към платено предаване на двубоите от Трета лига, като зрителите могат да заплатят такса за конкретен мач или да закупят пълния пакет, който е с цена от 39 лв. и  включва всички футболни срещи от Трета лига.

YouTube

Значителна част от генерираните приходи ще бъде разпределена между отборите, като целта на нововъведението е именно подпомагането на клубовете от аматьорския футбол в усложнената в следствие на пандемията от COVID-19 ситуация, а останалите средства са предназначени за покриването на разходите по излъчването и техническото обезпечаване.

Партньорството между БФС и MyCujoo датира от 2018 година, когато стартира онлайн излъчването в Югозападната Трета лига. От началото на настоящия сезон на сайта на платформата могат да бъдат гледани и двубоите от Югоизточна Tрета лига, а до месец се очаква Северозападна и Североизточна Трета лига също да бъдат включени. За осъществяването на проекта БФС предостави на клубовете безвъзмездно необходимата техника, а сега прави следващата стъпка за развитието на аматьорския футбол. 

Припомняме, че до момента срещите се излъчваха безплатно.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе