Кметът на Кубрат инспектира обновена детска градина

Особено щастлив бе днешният 1-ви октомври и за малчуганите от група „Божурче“ на детската градина в село Божурово – база на ДГ „Слънчо“ в с. Бисерци, съобщават от пресслужбата на Община Кубрат.

Днес на посещение в детското заведение бяха кметът на Община Кубрат Алкин Неби, председателят на местния законодателен орган в общинския център Хюсеин Юмеров, зам.-кметът Мирослав Йорданов, кметът на селото Юджел Юсеинов и директора на Дирекция „Специализирана администрация“ към Общината Стефан Калинов.

YouTube

Гостите бяха посрещнати с топла пита и шарена сол лично от директора на градината Несрин Салиева и нейният екип. Поводът за визитата бе прерязването на лентичка за вече обновените помещения на учебно-възпитателното заведение за деца в селото. Общинското ръководство беше поздравено от мъничките обитатели на градината с много песни и стихчета, а пожелания за щастливо детство към децата бяха отправени, както от кмета Неби, така и от всички присъстващи.

В спалното помещение за децата вече са доставени и монтирани нови 6 детски легла, като с това общият брой на новите креватчета вече е 22. В градината е ремонтиран тоалетният възел, като е обновена дограмата и входната врата на помещението. Изцяло е обновена и стаята за игри, която се е сдобила по проект с нови масички и детски столчета. Занималнята е освежена и изцяло оборудвана с всички необходими мебели и пособия, отговарящи на всички изисквания и стандарти. Обновяването на градината в Божурово се осъществява изцяло с общински средства, като екипът на заведението работи успешно и по няколко проекта.

Кметът Неби поздрави ръководството на градината и подчерта, че тенденцията в селото е положителна, тъй като броят на децата в населеното място се увеличава, което на фона на отрицателната тенденция за региона е повече от добра новина за всички. По време на посещението си представителите на Общината разгледаха материалната база, а кметът Неби увери, че институцията застава изцяло зад ръководството и екипа на базата в Божурово. Усилия ще се положат и за подобряването на отоплителната система в сградата, като за тази цел съдействие ще бъде оказано и от Община Кубрат. Към настоящият момент детското заведение се посещава от 20 деца. В края на визитата си в селото екипът на Общината разгледа ремонтираните фасада и помещения на местното кметство.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе