Пенсионери от Каменово посетиха исторически забележителности в Шуменско

26 човека от пенсионерски клуб „Капанска китка“ в кубратското село Каменово посетиха исторически забележителности в Шуменска област, съобщават от пресцентъра на Община Кубрат.

YouTube

Посетителите от община Кубрат посетиха забележителностите „Мадарски конник“ – средновековен барелеф, изсечен на отвесна скала близо до с. Мадара, националният историко-археологически резерват „Плиска“, както и културно-историческият комплекс „Двор на кирилицата“, който се намира в близост до руйните на първата българска столица. Хората от третата възраст се запознаха с историческите и антични артефакти, както и с изложените експонати на исторически личности, скулптори на известни наши творци и видни исторически личности.

Основната заслуга за осъществяването на посещението в Шуменско е на Община Кубрат, която осигури безплатен транспорт за всички желаещи пенсионери от селото.

От името на председателя на пенсионерския клуб Стефко Минчев и от името на секретаря на местното читалище „Напредък“ Петя Неделчева бяха отправени сърдечни благодарности към Кмета на Община Кубрат Алкин Неби. „Всички сме доволни от проявеното разбиране и съдействие от страна на г-н Неби и всички пенсионери от нашето село му желаят най-вече много здраве и успехи“, споделиха малко след завръщането си жителите на село Каменово.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе