Купон и релакс – би ли било невъзможна мисия?

В кварталите на Будапеща има много места за забавление за млади хора и туристи, които искат да купонясват. В мазето или квартала на етажната собственост купоните, силната музика и шумът от весели гости побеждават тишината на града в заведенията за хранене и музика в мазето или квартала на етажната собственост. Не може да е лесно жителите на района да издържат на тази ситуация. След дълъг и уморителен ден повечето хора просто искат да си починат и да се отпуснат в спокойствието на дома си. Ударът на музиката и рикшите от дискотеките и нощните клубове обаче нарушават спокойствието.

Как да избегнем конфликт между хотелиерските единици и живеещите наблизо?

Не е необходимо веднага да разбивате главата на тези, които живеят близо до нощни, музикални нощни клубове в движение. Подаването на полицейски доклади и жалби не винаги е целенасочено и може да не е добро решение за затваряне на някои популярни ресторанти поради недоволни квартали. Работни места и поминък биха били загубени. Но съседите, които жадуват за тих дом, също могат да бъдат разбрани. Мирното съжителство е осъществимо и не изисква никакви специални усилия или сериозни финансови разходи. Собствениците на развлекателни и заведения за хранене, работещи в сградите на етажната собственост или в близост до жилищни райони, трябва да вземат предвид акустиката на даденото помещение. Строителните материали, използвани за по-стари сгради, нямат звукопоглъщащи или звукоизолиращи свойства. Следователно е необходимо преоборудване. Обработката на стените и таваните със звукопоглъщащи панели значително отслабва звуците и отраженията, като по този начин животът на хората, живеещи в съседство, става по-спокоен, докато публиката на кръчмите, дискотеките и клубовете също не трябва да се отказва от забавлението. Нощните клубове в Будапеща също са много популярни сред туристите, а голяма част от приходите от гостоприемството идват от туризма. Никой обаче не иска постоянна борба или спорове с околните. В интерес на двете страни трябва да се търси компромисно решение. Но не само си струва да се осигури звукоизолация в помещенията, където се провеждат партитата, но и да се направи шумозащита на апартаментите над / до тях. В случай на етажната собственост, освен акустичната обработка на стените и тавана, е важно и шумоизолацията на подовете и прозорците! Звукоизолиращите завеси могат да се поставят пред прозорците, а акустичните килими да се поставят по подовете – за предпочитане на възможно най-голяма повърхност. Тези специални материали, специално разработени за поглъщане на звук и намаляване на шума, помагат много за намаляване на инфилтриращите шумове.

YouTube

Полезно и декоративно решение

В допълнение към своята ефективност, акустичните елементи са декоративни аксесоари за дома, които могат лесно да бъдат интегрирани във всеки стил на помещението благодарение на разнообразния си избор на цветове и шарки. В допълнение към звукоизолацията в музикални заведения, тези акустични панели дори подобряват съраунд звука! Така че можем да ударим две птици с един камък! Може да се установят мирни отношения с жителите, които искат спокойствие, и дори можем да подобрим музикалното изживяване, като създадем по-ясен и по-красив звук. perfectacoustic.fr

Хайде да си направим парти!

Музиката и танците, купоните с приятели помагат за облекчаване на стреса и напрежението, развеселяват и зареждат с енергия. Но също толкова важно е да можете да се отпуснете спокойно и необезпокоявано, а това изисква филтриране на шума. С малко внимание тези две дейности си пасват, без да е необходимо да се дразнят, мразят и оплакват. В новопостроените имоти трябва да се наблегне повече на акустичните фактори, които са вече в дизайна. Но повечето нощни клубове се помещават в по-стар тип сграда, така че е наложително да се направи всичко възможно, за да не се безпокоят жителите с шума от купоните и музиката, която се стича от високоговорителите.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе