Пореден успех за общинската администрация в Кубрат – нови 15 работници постъпиха на работа

От днес нови 15 човека постъпиха на работа към Община Кубрат. Препитанието на младите хора до 29-годишна възраст е осигурено благодарение на местната администрация, която разработи успешно проект „Нова възможност за младежка заетост“ по Програмата за младежка заетост, чието финансиране се осъществява главно по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ (2014 – 2020).

YouTube

Новите служители бяха поздравени лично от кмета Алкин Неби, който заяви, че от 2017-та година администрацията и ръководния екип на Общината работи усилено, за да осигурява работа и препитание предимно на младите хора. „Като служители на администрацията ви честитя първо деня на българската община, приветствам ви и вярвам, че с общи усилия ще постигнем добри резултати в услуга на обществото“, посочи градоначалникът Неби. „Общината залага предимно на младите хора и се стремим да ги задържим всячески в нашата община, защото те са нашето бъдеще“, допълни Алкин Неби.

Новите служители към Общината са назначени за срок от шест месеца, като Община Кубрат ще им осигури допълнително работа по устойчивост и с още един месец. Към администрацията ще бъдат назначени двама младши експерти с икономическо образование, а други ще бъдат назначени в селата: Беловец, Бисерци, Медовене, Савин, Точилари, Тертер и Юпер, като служители по поддръжка, технически сътрудници и общи работници.

Сред присъстващите в Заседателната зала на местната администрация в Кубрат бяха кметове на кметства и специалисти по проекти, сред които бе и Онур Зайкъров. От своя страна младите хора благодариха за дадената възможност на Община Кубрат с бурни аплодисменти.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе