Отличиха баба Надие на церемония по връчване на годишните награди на НСОРБ

Кметът на община Исперих присъства на официална церемония в резиденция „Бояна“ вчера /12.10.2020 г./ по случай Деня на българската община, на която Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/ обяви годишните си награди за 2020 година.

Специално отличие „Протегната ръка“ Сдружението присъди на 80-годишната баба Надие от с. Печеница, която през април тази година дари личната си пенсия за нуждите на местната болница, породени от коронавирусната инфекция. Наградата е индивидуална и се присъжда за личен пример как индивидуалните усилия на всеки са важни за общността и мотивират последователи.
Лично министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов предаде отличието на кмета Белгин Шукри. „Изключително горд съм, че в община Исперих живеят хора като баба Надие – с големи и щедри сърца. С личния си пример тя даде урок по човечност и съпричастност на цялото общество и ни показа единствения правилен път за справяне с подобни глобални кризи“ – коментира управникът.

YouTube

НСОРБ е сдружение с нестопанска цел, което представя и защитава интересите на местните власти пред органите на централната власт. През февруари тази година Белгин Шукри бе избран за член на Управителния съвет на Сдружението.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе