ДПС – Разград с нов председател, стотици симпатизанти присъстваха на „Демир баба теке“

Днес се проведе X-то отчетно събрание на Движението за права и свободи /ДПС/ в Разградска област. Областното заседание се проведе след дълго отлагане с близо осем месеца поради усложнената обстановка с разпространението на COVID-19. Събитието се състоя на открито в свещената местност „Демир баба теке“ край град Исперих, при спазване на изключително строги противоепидемични мерки. По време на конференцията със симпатизантите от областта и ръководствата на общинските структури на ДПС бе избран нов председател на партията в областта.

YouTube

С пълно мнозинство бе избран г-н Мехмед Салим, който по настоящем е директор на Д Банк в лудогорската столица и от днес пое поста на досегашния председател на партията и настоящ кмет на град Лозница г-н Севгин Шукри. На срещата присъстваха стотици делегати от Лудогорието, сред които бяха председателят на политическата сила г-н Мустафа Карадайъ, неговият заместник и народен представител инж. Ахмед Ахмедов, зам.-председателят на 44-то Народно събрание д-р Нигяр Джафер, депутатите г-н Ихсан Хаккъ, д-р Хасан Адемов, г-н Хамид Хамид, областни председатели на партията, общински кметове и др. Днешната конференция бе открита с химните на България и Европа, след което бяха представени доклади на председателя на Областния съвет на партията и отчетен доклад на Областната контролна комисия. Приветствия към всички бяха отправени от ръководството на ДПС, начело с г-н Карадайъ.

В своето изказване Мустафа Карадайъ разкритикува управляващите в България и заяви, че с настоящият модел на управление мнозинството в парламента е довело страната до политически хаос и криза. Лидерът на партията отново подчерта, че всяка власт без ДПС е нестабилна и допълни, че България не може да поеме пътя за развитие без ДПС, тъй като партията многократно е заявявала, че политиката трябва да бъде насочена предимно към ускореното развитие на страната. „ДПС от дълго време представя своята програма за ускорен, догонващ европейските стандарти растеж, стъпваща върху либералните принципи каквито са насърчаването и подкрепа на инвестициите чрез активна помощ на държавата във всички фази на инвестиционния процес с цел ускоряване на реализацията му.

Развитието на икономиката на нови технологии във всички икономически сектори, както и развитието на зелената икономика – чиста енергия, чиста вода, чист въздух, чиста храна са сред основните приоритети на партията“, уточни председателят Карадайъ. Приветствия бяха отправени от всички представители на централния партиен лъч, както и от ръководствата на общинските и областни структури на политическата сила. Приветствия бяха отправени също и от общинските кметове на Исперих инж. Белгин Шукри и кмета на Кубрат г-н Алкин Неби. По време на конференцията и след кратка пауза единодушно бе избран областен съвет на ДПС, съставен от 33 -ма членове. Всички присъстващи заявиха убеждението си, че за предстоящите избори ДПС ще покаже още по-добри и осезаеми резултати и не само на местно, но и на национално ниво.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе