Медали за кубратските борци на национален турнир в Разград

4 медала по свободна борба извоюваха днес състезателите на кубратския клуб по свободна борба на националния шампионат за деца, момчета, момичета и кадетки от ОК „Спорт в училище“ в град Разград.

С медалите, сред които – 1 златен, 1 сребърен и 2 бронзови, се окичиха младите борци и възпитаници на треньора Мишо Колев от СК „Боди спорт-груп“ – Кубрат. Първото място и златен медал за община Кубрат в категория до 30 кг спечели 11-годишния Семих Ахмедов от село Севар. В същата категория четвърти се класира неговият съотборник Еге Евгениев.

YouTube

С бронзово отличие се окичи 12-годишния Максимилиян Колев от Кубрат, който показа чудесни умения в категорията до 47 кг. В категорията до 66 кг сребърното отличие грабна 10-годишния Езел Хюсменов от село Бисерци, а при младите борци до 85 кг третото място и бронзов медал спечели 15-годишния Каан Велиев от Севар, който през месец февруари т.г. спечели бронзово отличие от Републиканското лично първенство по борба в град Горна Оряховица.

Поздравления към младите борци отправи лично кметът на Община Кубрат Алкин Неби, който се срещна с младите надежди в своя кабинет, след което проведе разговор с медалистите и техният треньор.

„Поздравявам Ви за успешните резултати и доброто представяне на това първенство. Този спорт не е лесен, но нашата община се е доказвала през годините, че сме майстори и доайени в този спорт“, сподели кметът Неби.

Градоначалникът допълни още, че спортът изисква сериозна подготовка и индивидуална самодисциплина, посочвайки блестящи примери на успели наши борци, като световната шампионка в категория до 62 кг Тайбе Юсеин от с. Мъдрево и трикратния световен и олимпийски шампион от с. Бисерци Хасан Исаев.

„Залагаме на младите спортисти и се стремим да разнообразяваме видовете спортни дисциплини в община Кубрат. Стремим се да запазваме младите надежди, защото само така спортът в общината може да има почва и бъдеще“, посочи в заключение кметът Неби.

Следващата среща на кубратските състезатели ще се състои на 23-ти и 24-ти октомври, на която възпитаниците на Мишо Колев ще премерят сили на държавния лично-отборен шампионат по свободна борба за момчета в град Петрич.

„Поздравявам нашите момчета за страхотното представяне и разбира се си пожелаваме повече успехи. От мое име и от името на всички наши състезатели благодарим за помощта и съдействието на Община Кубрат без, която нашите усилия и дейности са немислими“, каза в края на срещата наставникът на младите борци Мишо Колев.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе