Незаконно оръжие, боеприпаси, ловни трофеи и близо 2000 литра алкохол иззеха при спецакцията в Исперих

Снимка: ОДМВР - Разград

Криминално проявен мъж от исперихското село Райнино е задържан за незаконно притежание на огнестрелно оръжие при специализираната полицейска операция, която се проведе днес на територията на община Исперих под ръководството на Окръжна прокуратура – Разград.

Снимка: ОДМВР – Разград

В хода на предприетите процесуално-следствени действия в имота на 58-годишния мъж са открити и иззети три нерегистрирани по надлежния ред пушки, 144 броя боеприпаси за нарезно оръжие и 98 патрона за гладкоцевно оръжие. На същия адрес са установени 20 ловни трофея от сръндак и благороден елен, които са придобити по незаконен начин, както и 1700 литра алкохол без акцизен бандерол.

Снимка: ОДМВР – Разград

В хода на спецоперацията са извършени претърсвания на имоти и в селата Свещари, Вазово и Къпиновци. Установено е, че собственикът на имот в Къпиновци незаконно е придобил и укрива в дома си нерегистрирано по надлежния ред огнестрелно оръжие- пистолет с неустановена марка и модел и 10 броя боеприпаси калибър 6х35 мм. В частен дом в село Вазово са открити и конфискувани 100 литра ракия без акцизен бандерол. По време на проведената специализирана полицейска операция са образувани две досъдебни производства по чл. 339, ал.1 и по чл. 234, ал. 1 от НК и две проверки.

Снимка: ОДМВР – Разград

 Четири контролно-пропускателни пункта бяха изградени днес на входно-изходните пътища в селата. В хода на операцията по противодействие на битовата престъпност в малките населени места бяха проверени 84 лица и 60 моторни превозни средства. За установените нарушения по ЗДвП са съставени са 27 фиша и 9 акта.

Снимка: ОДМВР – Разград

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]dm petroleum

Върни се горе