Кметът на Кубрат: Днес повече от всякога имаме нужда от духовна опора

Кметът на Община Кубрат отправи в поздравителен адрес своите пожелания по случай празникът на будителите, който отбелязваме днес, съобщават от общинската информационна служба в Кубрат. Ето какво се казва в поздравителния адрес на кубратския градоначалник:

„Уважаеми учители, книжовници и просветители!

Скъпи съграждани! Приемете моите най-сърдечни поздрави по случай Деня на народните будители. На този празник ние всички се прекланяме пред онези достойни българи, които през вековете посяха посвещението в духа на нашия народ.

Днес, повече от всякога имаме нужда от духовна опора. Община Кубрат, с неотменната подкрепа на културни и читалищни дейци се стреми да пази и възражда традиции и духовност, които са безкрайна съкровищница, която сме получили в наследство. Денят е посветен на делото на просветителите и борците за национално освобождение, съхранили през вековете духовните ценности на нацията. Пожелавам на всички Вас здраве, сила, стремеж към знания и просветеност! Бъдете здрави, все така вдъхновени и всеотдайни на каузата, която сте поели в професионален и житейски план!“, каза в обръщението си кметът Неби.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе