Хранителна помощ и дезинфектанти в Кубратско

В община Кубрат започна раздаването на хранителни продукти от първа необходимост – съобщават от Общинската информационна служба. Със съдействието на Общината хранителните продукти на Българския червен кръст ( БЧК) бяха раздавани на правоимащи лица от населените места в общината /общо 85 човека/.

YouTube

Заедно с хранителните продукти бяха раздавани и кутии с дезинфектанти, включващи антибактериални препарати, предпазни маски и други предпазни средства в борбата срещу COVID-19. Помощта ще обхване селата: Беловец, Бисерци, Божурово, Горичево, Задруга, Звънарци, Мъдрево, Равно, Савин, Сеслав, Тертер, Точилари и кубратския квартал „Дряново“.

Днес помощта достигна до селата Беловец, Сеслав, Горичево, Божурово, Звънарци, Точилари и Задруга. Хранителната помощ включва пакети с брашно, спагети, бял боб, ориз, леща, захар и олио. Доставките на хранителната помощ и кутиите с антибактериални средства по населените места ще продължи и на 9-ти ноември /понеделник/.

В раздаването на помощта се включиха служители на Общината, а любезно съдействие им бе оказано и от кметовете на населените места. Ще припомним, че за нуждаещите се жители от община Кубрат раздаването на пакети с хранителни продукти започна още в началото на месец октомври. Пакетите с храни са предназначени за лица и семейства, подпомагани на различни основания от дирекциите „Социално подпомагане“. При раздаването на хранителната помощ бяха спазени всички противоепидемични мерки и правила.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе