Стартира санирането на общинската сграда в Кубрат

Снимка: Община Кубрат

Община Кубрат стартира работни мероприятия по саниране на сградата на общинската администрация в лудогорския град и център на община Кубрат. Средствата са по проект, финансиран от Програмата за развитие на селските райони, а анексът към договора с Държавен фонд „Земеделие“ бе подписан от Кмета на общината г-н Алкин Неби. Разработката обхваща два подобекта.

На построената сграда, с голямо архитектурно значение, ще бъде поставена топлоизолация, без да бъде засегнат външният й облик. Рамките на прозорците ще бъдат подменени с висококачествена PVC петкамерна дограма. Тя ще имитира дърво в бял цвят и ще съответства на оригиналната двукатна дървена дограма от началото на 20-ти век.

YouTube

За административна сграда номер 3 и пристроения гараж към нея се предвижда полагане и на външна топлоизолация и мазилка. Строителните дейности протичат и към този момент и те ще продължат, въпреки усложнената обстановка с разпространението на COVID-19.

Ще припомним, че преди това Община Кубрат и лично Кметът Алкин Неби поеха ангажимент за възстановяване и на часовниковия механизъм на кулата към административната сграда, както и на камбаната, отброяваща времевите интервали.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе