1 година „пробация“ за шофьор, дал 40 лева подкуп на полицай в Исперих

Окръжен съд Разград наложи наказание 1 година „пробация на подсъдимия Джошкун Я., предложил и дал на 4.11.2020 г. подкуп на служител на РУ на МВР Исперих за да не извърши действие по служба – да не състави АУАН за установено административно нарушение.

На 3 ноември 2020 г. 24-годишният мъж посетил с приятелска компания град Исперих. До градчето отишли с управлявания от Джошкун автомобил „Форд Галакси“. Малко след полунощ решили да си тръгнат, но автомобила бил спрян за проверка от двама служители на полицейското управление в града. В хода на проверката те установили, че двама от пътуващите на задната седалка са без поставени предпазни колани. След като пасажерите разбрали, че ще бъдат санкционирани с глоба по фиш, а водачът – с акт за установяване на административно нарушение, шофьорът предложил две банкноти по 20 лева. Автоконтрольорът не взел парите, а веднага го задържал, съобщил за опита за подкуп и срещу Джошкун било образувано досъдебно производство.

YouTube

Пред съда подсъдимият се призна за виновен като призна изцяло фактите изложени в обвинителния акт срещу него и поиска делото да се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие. Адвокатът му поиска от съда при определяне на наказанието да бъдат взети под внимание и многобройните смекчаващи вината обстоятелства – младата му възраст, това, че не е осъждан, съдействал е за разкриване на обективната истина и искрено съжалява за стореното.

След тайно съвещание съдът призна Джошкун Я. за виновен и го осъди на „пробация“ с мерки „задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от 1 година, с явяване и подписване пред пробационен служител два пъти седмично и „задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от 1 година.

Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок през Апелативен съд Варна.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе