Преди Тотнъм – Лудогорец

На 26 ноември (четвъртък) отборът на Лудогорец излиза в нелек сблъсък срещу английския гранд Тотнъм в мач от група J на груповата фаза в Лига Европа. Основната цел пред момчетата на Станислав Генчев е да се представят достойно в оставащите срещи до края на груповата фаза, тъй като, макар и минимални, шансовете за прескачане на групата все още съществуват. В първия мач между двата отбора Лудогорец загуби с 1:3 в Разград, но в срещата днес целта пред българския тим е победа.

Лудогорец е лидер в А група с 3 поредни победи в последните си мачове от българското първенство, а „шпорите“ са на върха в класирането на Висшата лига в Англия с 4 победи в последните 5 мача. Играчите на  Лудогорец са наясно, че двубоят, който ги очаква на стадион „Тотнъм Хотспър“, ще е от тези, които остават в историята, а историята на Лудогорец с отбори от Висшата лига не е никак скромна.

YouTube

Още през 2014 г. момчетата на тогавашния треньор Георги Дерменджиев попадат в група, заедно с отбори като Реал Мадрид, Базел и Ливърпул. Жребий, за които не са и мечтали. Въпреки скромния си тогава опит в Шампионска Лига, орлите изиграха два повече от силни двубоя с Ливърпул. Като гости отстъпиха с 1:2, но домакинският мач на разградчани на националния стадион „Васил Левски“ ще се запомни като един от най-силните с краен резултат 2:2. В началото на двубоя Дани Абало изведе Лудогорец напред, а минути преди последния съдийски сигнал Георги Терзиев вкара изравнителния гол и разградчани спечелиха ценната 1 точка.

Две години по-късно „орлите“ отново изтеглиха тежък жребий. Съперници в група „А“ от груповата фаза на Шампионска Лига бяха Арсенал, ПСЖ  и Базел. В мача си на 19 октомври разградчани претърпяха сериозна загуба с 0:6 на „Емирейтс Стейдиъм“, но отказване нямаше. Последва и двубоят на 1 ноември на националния стадион,  в който  Кафу и Кешерю се разписаха с два ранни гола, но може би напрежението се оказа прекалено голямо и в крайна сметка Арсенал взе своето с краен резултат от  3:2.

В четвъртък вечер Лудогорец продължава да пише своята клубна история на английска земя. Съставът на „орлите“ е променен, но целта остава същата – достойно представяне и приятен за гледане футбол.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе