Засилен контрол за спазване на новите противоепидемични мерки стартира в област Разград от 28 ноември

По препоръка на Общинския оперативен щаб и с разпореждане на началника на Районното управление в Разград в дните събота и неделя ще бъдат в ход полицейски проверки за спазването на противоепидемичните мерки, които влизат в сила от 23.30 часа на 27 ноември.

Полицейски служители съвместно с представители на други компетентни институции ще следят за нерегламентирана дейност на заведения или търговски обекти, които трябва да затворят врати след заповедта на министъра на здравеопазването. Контрол ще се извършва и за носенето на защитни маски за еднократна или многократна употреба или друго средство за защита, покриващо носа и устата в закрити обществени места. Обект на проверки ще бъдат и здравни заведения, аптеки, оптики, административни учреждения и други места, където се събират повече хора.

При извършване на дейността служителите на полицията ще издават устни разпореждания, ще съставят предупредителни протоколи, като при явни нарушения ще съставят актове.

ОДМВР-Разград призовава гражданите да спазват въведените ограничения и да се отнасят отговорно към собственото си здраве и това на останалите хора.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]dm petroleum

Върни се горе