Акция на пътна полиция в следващите няколко дни

Специализирана полицейска операция по безопасност на движението се провежда на територията на ОДМВР-Разград от 7 до 13 декември, съобщават от полицията.

 През първите единадесет месеца на 2020 год. пътно-транспортната обстановка на територията на ОДМВР – Разград бележи влошаване в сравнение на същия период на миналата година. Над 12 % от всички възникнали ПТП са причинени от водачи, употребили алкохол, като в тези случаи са ранени 14 човека. Не са редки и случаите, когато водачи управляват без съответното свидетелство за управление на МПС или след употреба на алкохол и наркотични вещества.

YouTube

Засилен контрол за опазване на обществения ред предприема ОДМВР-Разград по повод студентския празник

За да не се допускат тежки катастрофи с ранени и загинали и да се ограничат предпоставките за тяхното възникване, ще бъде засилен контролът към спазването на разпоредбите на ЗДвП от водачите на превозни средства и пътниците в тях. Пътните полицаи ще проверяват за употреба на алкохол или наркотични вещества, правоспособност на шофьорите, спазване на скоростните режими, управление на неизправни или нерегистрирани превозни средства, наличие на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ както и за спазване на пътните знаци и маркировка.

Проверките се извършват в сутрешните и вечерни часове, като продължителността се определя съгласно обстановката.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе