След полицейско преследване, 18-годишен се преобърна с откраднат ТИР в Бургас (ВИДЕО)

Снимка: autoclub.bg

Със зрелищна катастрофа завърши полицейско преследване на откраднат ТИР в Бургас, съобщава NOVA. 18-годишен младеж без свидетелство за управление на МПС задига камиона, който в този момент е пълен с над 20 тона дървени плоскости.

Драмата се разиграва в морския град около полунощ на 10 декември. Преследването започва, след като камионът отказва да спре на стоп палка на еднопосочна улица в жилищен комплекс.

YouTube

Гонката започнала първо из малките улици, но тежкотоварният камион бил изкаран на голям булевард скоро след това. Поради мократа настилка, големия товар и абсолютната липса на какъвто и да е опит зад волана, 18-годишният младеж губи контрол над машината и я обръща.

„Камионът е откраднат от паркинг. Беше заключен и натоварен за Русе с плоскости ламинат с тегло  22 тона”, разказва собственикът на превозното средство Коста Димитров пред NOVA.

За радост, няма пострадали, но огромно количество от товара на камиона се разпилява по пътното платно. Разчистването продължи часове наред тази сутрин.

Виновният за инцидента е възпитаник на център за отглеждане на деца и младежи без родители в град Средец. Не е употребил алкохол или наркотици. Задържан е за 24 часа. Повдигнато му е обвинение за причиняване на щети при пътно-транспортно произшествие.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе