Борисов: Евролидерите не очакват нормализиране на обстановката до март 2021 г.

Никой от европейските лидери не очаква нормализиране на обстановката до месец март. Предстоят още няколко месеца рестрикции на целия континент. Ваксините са изключително важни за справяне с пандемията. Ние в България сме в готовност да ги посрещнем, имаме и необходимите фризери за съхранението им. Това написа в профила си във фейсбук министър-председателят. Бойко Борисов посочи, че за излизане от кризата в момента никой не говори, а различните експерти очакват подобрение в месеците след средата на следващата година и то при положение, че има висок процент ваксиниране.

Много гъвкаво и внимателно в България трябва да следим мерките, да внимаваме в баланса за натиска върху болниците. Радостна е новина, че всеки ден над 3 000 човека оздравяват. Това е оптимизъм, но трябва да сме много умерени. По думите на Борисов за тази седмица резултатите са добри, но не показват, че трябва да сме много оптимистични, че пандемията ще приключи за Коледа.

YouTube

Министър-председателят изрази специална благодарност към председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен за усилията за осигуряването на ваксини за ЕС. Премиерът потвърди, че страната ни е създала необходимата логистика и организация, за да приеме първата доставка. Борисов изтъкна още, че е добре да бъдат намерени общи позиции и по отношение на антигенните тестове, които могат да бъдат в услуга на движението на хората и туризма.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе