Станислав Генчев: Изключително слабо първо полувреме, вината е изцяло наша

Снимка: ludogorets.com

Старши треньорът на Лудогорец Станислав Генчев коментира загубата на тима от ЛАСК в последния мач от груповата фаза на Лига Европа.

„Изиграхме изключително слабо първо полувреме и беше чист късмет, че противника не поведе в резултата. Коригирахме някои неща на полувремето и започнахме втората част много добре. Успяхме да отбележим гол, да създадем две опасни атаки, при които можеше да отбележим още едно попадение. Получихме много елементарен изравнителен гол, който даде голямо психологическо предимство на ЛАСК да създава положения и да атакува. До края на мача не успяхме да намерим себе си. Останахме и с човек по-мало, което допълнително усложни ситуацията.“ – така старши треньорът коментира двубоя с отбора на ЛАСК.

YouTube

На въпрос дали червеният картон на Алекс Сантана е решил мача Генчев отговори: „Изгонването на Сантана даде сериозно предимство на противника. ЛАСК е много добър отбор, но вината е изцяло в нас, че допуснахме толкова ситуации и останахме с човек по-малко.“.

„Резултатите до момента показват, че почти нямаме добро първо полувреме. От началото на кампанията всяко едно първо полувреме е доста по-слабо от второто. Трябва да се работи в тази насока и да успяваме да влизаме добре още в първата минута, за да можем да сме 90 минути като равностойни противници. Не може да играем само едно полувреме срещу добри отбори и да очакваме да постигнем резултати.„ – продължи наставникът на разградчани.

Лудогорец завърши групите без победа, „орлите“ загубиха с 1:3 от ЛАСК в Разград

„Специално за последните мачове знам, че е изключително тежко за футболистите след като са се натрупали толкова загуби в Лига Европа. От психологическа гледна точка е трудно да дадеш най-доброто от себе си още в първата минута на мача. Нужно е време, за да усетиш противника. Вероятно противниците усещаха точно това при нас, че сме по-колебливи и успяваха да ни подложат на натиск“ – завърши Станислав Генчев.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе