Двама българи са в класацията на Bloomberg за най-важните личности тази година

50 най-важни личности на 2020 година са в класацията на Bloomberg Businessweek. Сред тях има и двама българи – управляващата директорка на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева и съоснователят на Robinhood Владимир Тенев, съобщава списание „Мениджър“.  Имената на Георгиева и Тенев се нареждат до тези на американския имунолог и директор на Националния институт по алергии и инфекциозни болести д-р Антъни Фаучи, музикалната изпълнителка Били Айлиш, комедиантката Селест Барбър, футболиста Маркъс Рашфорд и беларуската опозиционерка Светлана Тихановска.

Според изданието икономистката е помогнала на 29 от най-бедните държави от МВФ чрез грантове, които да покрият заемите им, като същевременно е набрала средства от по-богатите страни. Така от началото на пандемията фондът е отпуснал 270 млрд. долара. СЪщо така, тя е назначила жени на две ръководни позиции, до момента заемани от мъже.

YouTube

Владимир Тенев е включен в класацията съвместно с бизнес партньора си Байджу Бхат. „Откакто приятелите от Станфорд го създават през 2013 г., Robinhood се занимава със свалянето на бариерите пред инвестирането. Предлагаше безплатно търгуване преди това да стане индустриален стандарт, заедно с минимални салда и подход, фокусиран върху приложения, който направи купуването на акции лесно като да си поръчаш бургер от Seamless“, пишат от изданието.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе