Пригответе си: Коледни джинджифилови бисквитки

Необходими продукти:

брашно – 2 1/2 чаена чаша
яйца – 1 брой
краве масло – 1/2 чаена чаша
мед – 2/3 чаена чаша
хлебна сода – 1/2 чаена лъжица
джинджифил – 1 чаена лъжица
канела – 1/2 чаена лъжица
бакпулвер – 1 чаена лъжица

YouTube

Начин на приготвяне:

Първо пресявате брашното, заедно с бакпулвера, содата, джинджифила и канелата. Междувременно слагате маслото и меда да се разтопят на водна баня.

Разбивате изстиналото разтопено масло с меда и яйцето и към тази течна смес добавяте сместа с брашното малко по малко. Получава се маслено тесто.

Масленото джинджифилово тесто разточвате на блат около 3 мм и изрязвате джинджифиловите бисквити с желаната от вас форма, с формичките за сладки, с които разполагате.

Нареждате джинджифиловите сладки в голяма тава (например в тавата на фурната), в която предварително сте поставили хартия за печене и печете в загрята на 180 градуса фурна за 7-8- минути, докато леко се зачервят.

За украсата:

Можете да използвате всичко, за което се сетите. След като сладките са вече изпечени пристъпвате към украсата. Приготвянето на бяла глазура от разбити белтъци и пресята пудра захар е много лесно и може би най-бързият вариант за украса. Ако към бялата глазура добавите и капка сладкарска боя, може и да оцветите глазурата.

След като намажете сладките с глазурата ги оставете за час-два, за да стегне добре, а да станат шарени вашите джинджифилови сладки докато глазурата е още мека може да поръсите с готови шарени захарни пръчици и формички.

Източник: https://www.supichka.com/

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе