Какво е БЦАА?

Все повече хора осъзнават ползите на хранителните добавки. Стрес, липса на движение и прием на некачествена храна – всичко това води до влошено здраве и нисък тонус. БЦАА са верижноразклонени есенциални аминокиселини, които участват в множество биохимични процеси, но за жалост не винаги успяваме да си ги набавим с храната. Тъй като не се синтезират по естествен път от организма, трябва да се замислим за това как да си ги набавим допълнително. Поръчайте BCAA аминокиселини от онлайн магазин Fitnesdobavki.net, като преди това разберете каква е препоръчителната дозировка. 

Какво е БЦАА

Добре е да започнем с това, че има 20 вида аминокиселини, 12 от които тялото ни произвежда самостойно, а останалите 8 се набавят допълнително. Определят се като есенциални, а ако организмът ни изпитва дефицит на веществото, това оказва осезаемо неблагоприятен ефект върху цялото ни тяло. 

YouTube

Най-честият симптом, че има дефицит на BCAA, това е забавеният метаболизъм и липсата на протеини, също както и нарушената обмяна на веществата. За да бъдат предотвратени тези неприятни състояния, трябва да се започне прием на хранителни добавки БЦАА от Fitnesdobavki.net, които са изключително полезни при отслабване и по време на фитнес тренировки. Веществото комбинира 3 вида аминокиселини – левцин, валин и изолевцин. Всяка една от тях си има своето важно предназначение за резултатите при трениращите и изобщо за общото здраве. 

Как действа

Преди да започнете да приемате БЦАА за жени или за мъже, трябва да знаете и в какво се изразява ефектът на хранителната добавка. А именно:

  • Стимулира растежът на мускулите;
  • Понижава нивата на умора след провеждането на тренировка;
  • Подпомага изгарянето на мазнини и регулира теглото;
  • Регулира кръвната захар и др.

За да бъде ефектът от приема на тези аминокиселини оптимален, същите трябва да се пият по-продължително време. Препоръчителната доза за жени е около 9 грама дневно, а за мъже е 12 грама. Дозата може да бъде и по-голяма при спортистите, тъй като техните енергийни нужди са различни от тези на хората, които не тренират. 

В кои храни се съдържа

Всеки един минерал, витамин и аминокиселина се съдържат естествено и в храните, което отново ни връща към нашето естествено начало – природата. БЦАА може да се открие в продукти като риба, месо, ядки, сирене, яйца, мляко и др. Всяка една от хранителните групи осигурява различни дози от верижно разклонената аминокиселина, а за да сме сигурни, че ще си набавим нужния грамаж, е добре да включим към хранителния режим и добавки на прах.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе