Тодор Живондов: Доказахме, че Лудогорец II е трамплин за младите играчи, които са бъдещето на българския футбол

Старши треньорът на Лудогорец II Тодор Живондов говори пред клубната телевизия за доброто представяне на отбора през есенния полусезон, за факторите, на които се дължи то, за зимната подготовка и амбициите през пролетта.

Според него в основата на силната игра на младите таланти и израстването им са сплотеният колектив, дисциплината, добрата сплав между треньори, състезатели и медицински екип. Живондов смята, че смелата и офанзивна тактика, със сериозни аргументи в последната третина, е изненадала съперниците във Втора лига. Мнението му е, че най-важната крачка за развитието на Академията вече е направена. Тя е, че всеки, показал качества, получава шанс, не само в представителния тим, но и в другите отбори от Първа лига, които през зимната пауза са заявили сериозен интерес към много състезатели на Лудогорец II. Живондов даде за пример голмайсторът Димитър Митков, който заради силното си представяне получи шанс да излезе срещу Тотнъм в мача от лига Европа.

YouTube

Той обяви, че Ерол Дост, Дамян Дамянов, Петър Генчев и Шоко вече не са част от отбора, но това ще даде възможност на състезатели от Лудогорец III и U19 да заиграят при професионалистите, да се докажат и развият своите спортно-технически качества.

Живондов съобщи, че на тима му предстои 10 дневен лагер в Благоевград, с 3 контроли. Той афишира амбиции Лудогорец II да завърши на едно от челните места в класирането, демонстрирайки стил и добра игра.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе