350 санкции за констатирани нарушения по пътищата са наложени при акция по безопасност на движението

124 нарушения на скоростните режими са констатирани по време на специализираната полицейска операция по безопасност на движението, която се проведе на територията на ОДМВР-Разград от 19:00 часа на 8 януари до 19:00 часа на 13 януари 2021 година.

Най-голям брой наказателни документи – 120 фиша и 6 акта, униформените са съставили на водачи, които не спазват пътните знаци и маркировката. В хода на проверките са установени двама неправоспособни шофьори – един в Исперих и един в Кубрат. За неизползване на обезопасителни колани, системи и каски са наложени 5 глоби. На двама водачи, отнели предимство на пешеходци, са съставени актове. В същото време за неспазване на правилата за движение са санкционирани двама пешеходци. Един шофьор си е позволил да премине на забраняващ сигнал на светофара, а двама са хванати да управляват автомобили без задължителната застраховка «Гражданска отговорност».  По време на акцията са проверени 1074 МПС и 1297 лица. Връчени са 23 електронни фиша. 21 шофьори са проверени за употреба на алкохол – нарушения не са констатирани. Съставени са общо 294 фиша и 55 акта.

YouTube

Продължава целенасочената контролна дейност на целия полицейски състав с правомощия по ЗДвП за ограничаване на предпоставките за възникване на тежки ПТП на обслужваната територия.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе