57 туристи участваха в поход „Освобождение“ по повод деня на Разград

Поход „Освобождение“ – така Туристическо дружество „Буйна гора“ именува проявата, която за поредна година се организира по повод деня на Разград и 143 години от освобождението му. Събитието се проведе на 24.01.2021 година под формата на пешеходен преход през местността „Чуката“.

Походът започна от градския парк и по 12 километровия маршрут се отправиха 57 туристи. Теренът на места бе силно разкалян от падналия среднощен дъжд, но това не попречи групата да поддържа добра туристическа скорост, и за час и половина достигна до най-високата точка от маршрута – кота „Чуката“ (398 м Н.В.)

YouTube

По средата на трасето, туристите се отбиха до туристическия заслон „бай Марин“, и бяха посрещната от самия „домакин“ Марин Георгиев. Той е личност със забележим принос в развитието на физическото възпитание, спорта и туризма в Разград и региона. Участниците в похода му благодариха за радушното посрещане, с малък жест – календар на дружеството и с пожелание да продължава да поддържа несломим спортно-туристически дух и да бъде пример за подрастващото поколение.

След кратка почивка туристите се отправиха към следващото възвишение – Радио телевизионна кула. Там отделиха време да се полюбуват на панорамната гледка към Разград и околностите. Заредени с енергия от топлите слънчеви лъчи продължиха към финалната част от маршрута. Всички участници успешно завършиха прехода.

По повод на тази проява ТД „Буйна гора“ получи поздравителен адрес от ръководството на Български Туристически съюз, с пожелания за здраве, туристическо дълголетие и отстояване принципите, заложени от първооснователите на организирания туризъм в България – Алеко Константинов и Иван Вазов.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе