Стартира подписка срещу отварянето на улица „Паркова“

Подписка против решението от ноември 2020 година, с което Общинският съвет в Разград одобри ул. „Паркова“ да бъде отворена за движение на автомобили започна в понеделник.

Мотивите на организаторите са, че допускането на коли по тихата и спокойна улица, водеща към парка, ще създаде опасност за майките с деца, играещите малчугани и гражданите, които десетилетия наред са свикнали да се разхождат там необезпокоявани.

YouTube

Освен това, инициаторите споделят, че ул. „Паркова“ е от последните малки острови в Разград, опазени от моторни газове и шум и трябва да остане такъв за подрастващите.

Подписката се събира в кокетното магазинче „31 coffee shop“, намиращо се на кръстовището на „Паркова“ с ул. „Г. С. Раковски“ и всеки разградчанин, който споделя тази позиция, може да я подкрепи като отиде на място и се разпише.

Само в първия ден от началото на инициативата под протестния документ с трите си имена са се подписали 60 души.

След като събират необходимия брой подписи, организаторите възнамеряват да проведат среща с председателя на постоянната комисия по ТСУ и транспoрт към Общинския съвет Джипо Джипов и да внесат бланките в деловодството на администрацията.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе