Добри хора от село Дянково помогнаха на Байдън Мехмедов

Бейти Бейти от с. Дянково и негови приятели откликнаха на апела на Областна администрация и помогнаха на прикования от четири години на легло Байдън Мехмедов от Разград. Хората с големи сърца събраха лични средства. С тях купиха и монтираха в апартамента на изпадналото в нужда семейство мощен и икономичен климатик, който ще ги топли през зимата, без да трупа големи сметки за електроенергия. Бейти помогна на семейството и с лични средства, за да преживеят по-леко отоплителния сезон. Младият мъж е с висше икономическо образование и работи в АМД Разград ЕАД.

YouTube

 „Прочетох историята на Байдън във фейсбук страницата на г-н Хюсмен. Разбрах, че областният управител е помагал на него и семейството му няколко пъти с електрическа инвалидна количка, с лични средства, с облекло, спортни и учебни пособия. Реших, че аз също трябва и мога да помогна. Сам нямаше да се справя, но приятелите са затова, подкрепиха ме и се случи“, разказа Бейти на среща с областния управител в неговия кабинет.

  Гюнай Хюсмен му благодари и го поздрави за благородния жест. „Надявам се да продължим да доказваме, че имаме силата и благородството като общност да не оставаме безучастни към болните, бедстващите и страдащите“, заяви областният управител.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе