Д-р Абдулах Заргар получи гражданството си на официална церемония в Министерството на правосъдието

Министърът на правосъдието Десислава Ахладова връчи днес удостоверение за българско гражданство на д-р Абдуллах Заргар.

На церемонията в Министерство на правосъдието присъстваха още министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, по чиято инициатива бе задвижена процедурата за получаване на българско гражданство на иранския лекар, както и Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен.

YouTube

„За мен е голяма чест и отговорност да връча удостоверението за българско гражданство на г-н Заргар, и то по един много важен повод – за заслуги към здравеопазването на България. Нека винаги да имате признанието на българските граждани“, каза министър Ахладова.

От своя страна министърът на здравеопазването проф. Ангелов заяви, че от днес редиците на българските лекари се увеличават с още един достоен български лекар. „Продължавайте на помагате на българите“, пожела проф. Ангелов.

Д-р Заргар благодари за голямата чест и коментира, че от тук нататък като гражданин на България ще се стреми да отговори на високата оценка, която е получил от обществото.

„Това е доказателство, че при такива важни за обществото казуси, правителството работи бързо и благодарение на това, доктор Заргар вече може да участва в предстоящия конкурс за директор на общинската болница в Исперих. Благодаря на всички над 7000 души, които подписаха декларацията в подкрепа на доктор Заргар и на медиите, които бяха съпричастни и отразява всичко в национален мащаб. Това е знаково действие за нашата държава-един чужд лекар дойде, поиска и успя да стане български гражданин, в полза на хората от Лудогорието!“, сподели Гюнай Хюсмен.

Благодаря на министъра на здравеопазването д-р Костадин Ангелов и министъра на правосъдието Десислава Ахладова,…

Posted by Гюнай Хюсмен / Gyunay Hyusmen on Monday, February 8, 2021

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе