Малки и големи сведоха глави пред паметника на Апостола в Кубрат

С възпоменателен митинг-поклонение обществеността в град Кубрат отбеляза 148 години от гибелта на Васил Левски, съобщават от общинската информационна служба в Кубрат.

Пред паметника на националния герой в центъра на лудогорския град се събраха учители и ученици, представители на общинското ръководство и администрация, местни общественици и граждани. Церемонията откри завеждащият отдел „Просвета, култура, социални дейности и техническо обслужване“ Здравко Вутов, а слово за най-бележития борец за свободата на България каза историкът Борислав Борисов.

YouTube

„Паметникът на Апостола е в центъра на града ни. Мястото, където играят децата ни, мястото, където се разхождат жителите и гостите на Кубрат. Трябва да се грижим споменът за него да не угасва, защото героите на България не трябва да бъдат забравяни – нито делата им, нито заветът им. За тези светли личности, променили историята ни, трябва да се говори. Малък, но достатъчен жест на уважение към тях е поставянето на цвете пред паметникът на Апостола – знак на уважение към великите имена на нашата история. Вярвам, че всеки от Вас ще открие в Левски онова, което ще иска да предаде на децата си и идните поколения“, каза в своето обръщение към жителите на Кубрат училищният преподавател Борислав Борисов.

Със свежи цветя присъстващите почетоха безсмъртното и свято дело на Апостола. Пред паметника глави сведоха и малки, и големи, а признателни венци бяха поднесени от името на общинската администрация, училищата в града, от местни учреждения и институции, както и от политическите общински представителства на партиите ГЕРБ, БСП и ДПС.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе