Баба Марта навести общинската администрация в Кубрат

Вчера в сградата на Община Кубрат беше спазена хубава българска традиция – съобщават от общинската информационна служба в Кубрат. Усмихнатата, румена и червена Баба Марта навести Общинска администрация в град Кубрат и поздрави общинското ръководство, както и всички служители на администрацията и граждани от общинския център.

YouTube

Инициативата бе на самодейците от НЧ „Стефан Караджа-1928“ в село Бисерци, водени от кмета Алиш Арифов. Закичвайки традиционната червено-бяла мартеница на зам.- кметът Мирослав Йорданов, Гюлшерин Алиосманова, в образа на Баба Марта, пожела успех, благополучие и просперитет на цялата община. Служителите от администрацията на кмета Акин Неби приветстваха идеята и си пожелаха най-вече здраве и успехи. По повод празника на мартениците и самодейците поздравление дойде и от читалищната институция в Кубрат. Поздравлението бе разпространено чрез видео обръщение в страницата на Община Кубрат в социалната мрежа.

Пожеланието на читалище „Св. Св. Кирил и Методий“ произнесе дългогодишната самодейка Светлана Николова. „В края на зимата, с идването си Баба Марта ни носи красивите Пижо и Пенда. С белия и червения си цвят те ни пожелават здраве, щастие и слънчеви дни. Днес е и празник и на любителското творчество. Ден, в който да почетем и поздравим талантът и труда на стотиците самодейци – творци на изкуството, които радват обществото ни в делник и празник“, каза в своето обръщение Светлана Николова. По повод днешния празник във фоайето на читалището бе представена и изложба от мартеници на читалищната библиотека в Кубрат.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе