Братът на лъва Масуд – Терез, също е тежко болен

Лъвът Терез е тежко болен. Екипът на  FELIDA Big Cat Sanctuary наскоро забелязали, че стойката му се е променила – той извива гръб от време на време, а бедрата му са се променили. Тъй като това може да е индикация за болка, беше необходимо той да бъде прегледан. Миналият петък Терез беше внимателно прегледан от медицински специалисти от университета в Утрехт, които правеха ЯМР, КТ, кръвни изследвания и други.

Изследванията показаха, че Терез има деформация на първия шиен прешлен. Същата деформация имаше и брат му Масуд. Въпреки че деформацията е по-малка, животното трябва да се изследва допълнително. Невролози ще продължат да го наблюдават, за да идентифицират какви проблеми може да причини деформацията и как може да му се помогне.

YouTube

За съжаление лошите новини не спират до тук. Терез страда от прогресираща бъбречна недостатъчност, която вече е в напреднал стадий. Това означава, че стойностите на бъбреците му ще продължат да се влошават необратимо. Освен това в урината му бяха открити бели кръвни клетки, което показват начална инфекция.

Терез е генетично много слаб. Новините за бъбречната му недостатъчност и неврологични аномалии не са изненада, но са сериозни неуспехи. Въпреки това, екипът на „Фелида“ са облекчени, че направиха пътуването до Утрехт, защото това осигурява оптимален план за лечение на Терез с най-подходящите лекарства и болкоуспокояващи.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе