Наградиха победителите в III общински конкурс в Исперих за рецитация на стихотворение, посветено на Васил Левски

Вчера, 12 март, при спазване на въведените противоепидемични мерки, в заседателната зала на Община Исперих кметът Белгин Шукри и директорът на ПГ „Васил Левски“ Дияна Петрова наградиха децата и учениците, класирани на призови места в конкурса, посветен на Апостола на българската свобода – „Земен и недостижим“.

На мероприятието присъстваха председателят на общинския съвет Бейти Бекир, зам.-кметът с ресор „Хуманитарни дейности“ Аксел Кючюк, членовете на журито Румяна Неделчева, Росица Кръстева и Аница Костова, преподаватели и родители на участниците.

YouTube

Призьорите в конкурса получиха грамоти и специално подбрани книги, осигурени от ръководството на Община Исперих. Книжки са осигурени и за най-малките рецитатори, представили достойно своите детски градини. Предвид наложилия се тази година онлайн формат на конкурса, който предполага допълнителни ангажименти по отношение на декора и видеозаснемането, в знак на признателност към оказаната от семействата на участниците подкрепа, организаторите подготвиха благодарствени писма до тях.

„Изказвам искрена благодарност и признателност за положения огромен труд, за смелостта и отговорността на всички участници, и за оказаната подкрепа от техните родители и учители. Благодарение на тези прекрасни изпълнения, въпреки епидемичната обстановка и невъзможността да почетем традиционно, с масови мероприятия, 148-та годишнина от гибелта на Апостола, неговият образ влезе в домовете на много хора и те успяха да съпреживеят този ден на почит“, коментира кметът Белгин Шукри.

„Много е трудно в трудно време да правиш нещо добро и съвършено – вие го сторихте“, сподели като впечатление от името на журито и г-жа Неделчева.

В конкурса, посветен на Апостола на българската свобода, който за трета поредна година Община Исперих и Профилираната гимназия в града организират, със свои видеозаписи участваха над 130 деца и ученици от общината.

ПОБЕДИТЕЛИТЕ В III-Я ОБЩИНСКИ КОНКУРС ЗА РЕЦИТАЦИЯ НА СТИХОТВОРЕНИЕ, ПОСВЕТЕНО НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ, ПОЛУЧИХА СВОИТЕ…

Posted by Общинска администрация – Исперих on Friday, March 12, 2021

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе