Валдас Дамбраускас в отговор на въпрос от феновете: Мечтая с Лудогорец за Шампионска лига

Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас отговори на въпросите от феновете в официалната Facebook страница на клуба.

„За да влезем в Шампионската лига да отидем в магазина и да си купим магическа пръчка и всичко да се получи, шегувам се. Трябва да работим на всички нива – в скаутинга, тренировките и да търсим максимума, който да извлечем от футболистите в момента. Трябва да изградим много добър състав, защото разликата между Шампионската лига и Лига Европа е голяма. Трябва да направим добра селекция, за да атакуваме турнира“, започна Дамбраускас.

YouTube

„Може да ме изпитате с детектор на лъжата, но Разград е идеалното място на професията, която съм избрал да практикувам. Базата е страхотна. Има мир и всичко е прекрасно е, че за мен всичко е на 5 минути разстояние. Мога да дойда сутринта, а след това да се върна вечерта. Много ме радва, че хората ме поздравяват. Усещам любовта, която феновете имат към отбора. Надявам се всички привърженици да се върнат на стадиона и да усетим подкрепата отново“, заяви Дамбраускас.

„Работим всеки един ден, за да бъдем възможно най-добри. Работя всеки ден, за да влезем с Лудогорец в Шампионската лига. Това е една от най-големите ми мечти и вярвам, че можем да го постигнем“, каза Дамбраускас.

„Мога да се опитам да сравнявам българското с хърватското първенство, където работих до скоро. Много са различни. Повечето отбори в България разчитат на защитата и да запазят мрежата си суха. В Хърватска самата средна възраст в първенство е много по-ниска. Разчитат на много млади играчи. Има по двама – трима в клубовете, които са перспективни и се търси след това материална полза. Затова там първенството е по-различно и залгат на по-атакуваща игра“, добави още той.

„Идвам от Литва и там хората се стремят да покажат в Европа какво могат. Смятам, че в Лудогорец не искаме да си помисляме за нещо по-ниско от Шампионска лига. Това са целите, които имаме като отбор и клуб“, каза литвоският специалист.

„Целта е да изградим увереността в притежанието на топката и на самия мач. Мога да пусна трима нападатели да играят във всеки мач, но не ни гарантира, че ще доминираме. В съвременния футбол е важно да има баланс в отбора. Трябва да имаме футболисти, които да задържат топката, както и други, които да открадват. Необходимо е да бъдем търпеливи в притежанието на топката. За мен идеалната стратегия е търпение и скорост. В процес сме на изграждане на това нещо. Искаме да бъдем такива в Шампионската лига, защото това искаме. Трябва да намерим и точната схема. В България повечето отбори играят защитно, което ни дава възможност да създадем този автоматизъм. Моят щаб и аз работим всеки ден, но това се случва с много работа и анализи, за да зарадваме феновете“, сподели още той.

Отговори на повечето въпроси от феновете може да видите във видео репортажа от лайв чата с треньора.

Вие питате, Валдас Дамбраускас отговаря!

🗣️ Задайте вашите въпроси към старши треньора на Лудогорец Валдас Дамбраускас в коментарите

Posted by PFC Ludogorets 1945 on Monday, March 29, 2021

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе