Дамбраускас: Очаквам различен ЦСКА-София за Купата (ВИДЕО)

Снимка: ludogorets.com

Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас даде традиционната си пресконференция преди гостуване на ЦСКА-София за Купата на България.

– Какъв ще е Лудогорец на „Армията“ – по предпазлив с мисъл за реванша, или смел, за да реши всичко в първия мач?
– Здравейте, добър ден. Това, което винаги искам, е да сме по-активни. Как да атакуваме, как да се защитаваме. Трябва да намерим баланса. Мачът в сряда е първото полувреме, а второто е в Разград. Резултатът, какъвто и да е той, няма ни прати на финала. По принцип подобна пауза влияе лошо на отборите. Ние тренирахме добре, но истината е, че ни липсваха официалните мачове.

YouTube

– Как ще се готвите за мача – ще гледате ЦСКА или и Царско село, където Любо Пенев работеше преди това?
– Няма смисъл да гледаме Царско село. Това е първият мач на новия отбор с новия треньор. Всички характеристики ще са различни. Готвим се за това, което ЦСКА може да ни предостави.

– Какво е състоянието на контузените Антон Недялков, Пламен Илиев и Светослав Дяков? 
– И тримата тренират с отбора. Недялков все повече и повече е близо до възстановяване. След последната тренировка ще видим. Пламен Илиев се върна от националния тим с болки в ахилеса. Надявам се да е готов за мача. Дяков би бил на линия за гостуването в София.

– Като цяло ЦСКА играе успешно срещу Лудогорец на „Армията“ за Купата.
– По мое мнение не трябва да даваме на миналото да влияе по някакъв начин. Не трябва да мислим за статистиката, нито за Купата, нито за първенството. Историята е създадена, за да се променя. Няма как да се връщаме в миналото.

– Колко различен ЦСКА очаквате от онзи на Бруно Акрапович, който победихте през февруари?
– Очаквам напълно различен мач. Треньорът на ЦСКА е различен. Всички знаем какъв наставник и какъв играч беше. Знаем каква беше футболната му философия. Когато дойде треньор с идея за атакуващ футбол, винаги вдига атмосферата в отбора. Защото играчите искат да поемат тази отговорност. Трябва да сме готови да посрещнем всичко, което ни дава ЦСКА.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе